dijous, 6 d’agost del 2009

Congrés "La Universitat Desconeguda"


“Crec que en la formació de tot escriptor hi ha una universitat desconeguda que guia els seus passos, la qual, evidentment, no té seu fixa, és una universitat mòbil, però comuna a tots”
Roberto Bolaño

Entri els dies 18 i 21 d'agost, es portarà a terme aquest congrés organitzat per l'Escola de Literatura Creativa de la Universitat Diego Portals i afavorit per la Càtedra Roberto Bolaño, l’ Institut Ramón Llull i Cultures France, en el qual es donaran cita més de 80 acadèmics, escriptors i artistes de diversos països del món, que tenen especialitat en diferents àrees de la literatura experimental. Per a això es realitzaran 2 conferències magistrals, 16 taules de ponències, 5 diàlegs amb artistes i escriptors i 3 sessions de lectura i performance.

Els convidats de l’ Institut Ramón Llull són la directora del grup POCIÓ, Poesia i Educació i patrona de la Fundació Brossa: Glòria Bordons de Porrata-Doria; Eduard Escoffet, poeta i agitador cultural, i organitzador del festival Proposta; Lis Costa, membre d'Habitual Vídeo Team i de POCIÓ; J. M. Calleja, poeta, performer i agitador cultural; Eugenio Tiselli, artista digital i escriptor, co-director del Màster en Arts Digitals de la Universitat Pompeu Fabra; i Víctor Sunyol, escriptor i professor en la Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

També participaran destacats acadèmics i artistes d'altres països, com Guillermo Daghero (Argentina), Kevin Nolan (Anglaterra), i de Xile, com Sergio Rojas (Universitat de Xile), Fernando Moreno (Universitat de Poitiers), Alberto Madrid (Universitat de Platja Ampla), Rubí Carreño (Universitat Catòlica), Álvaro Bisama (Universitat Diego Portals), Enrique Morales (Universitat Catòlica de Valparaíso), Claudia Aravena (videista) i Horaci Salines (Inti Illimani històric).
Per a accedir a major informació visita:
http://www.comunicacionyletras.udp.cl/literatura/la_universidad_desconocida_abre_sus_puertas
o comunica't a :
universidad.desconocida@mail.udp.cl
La facultat de Comunicació i Lletres, està situada en Vergara 240, Metre Els Herois.