diumenge, 4 d’octubre del 2009

Miguel Poveda i Fados.


En la cineteca nacional (Centre Cultural Palacio la Moneda) durant els dies 1,2,3 i 4 d’ octubre, a les 15.30 hores, s'exhibirà el documental Fados, del director Carlos Saura (2007). Aquesta producció, va ser realitzada en conjunt entre Espanya i Portugal, a més forma part de la trilogia que ha realitzat el director per a honrar les músiques iberoamericanes. Si bé en Fados es pretén honrar l'estil de música portuguesa, s'inclouen artistes d'altres nacionalitats, tal és el cas del cantant català Miguel Poveda, qui interpreta el tema “meu fado meu” al costat de la cantant Mariza.

Miguel Poveda s'ha destacat com cantant de flamenc en espanyol, no obstant això en l'any 2005 edita el disc titulat “Desglaç”, en el qual totes les cançons les interpreta en català, fent cançons alguns poemes de diversos poetes catalans: Jacint Verdaguer, Valentí Gómez i Oliver, Joan Margarit, Maria Mercé Marçal, Joan Brossa, Enric Casasses, Narcís Comadira, Joan Barceló, Joseph Piera, Sebastià Alzadora i Gabriel Ferrater.

Miguel Poveda y Fados.

En la cineteca nacional (Centro Cultural Palacio la Moneda) durante los días 16, 17, 18 y 19 de julio, a las 15.30 horas, se exhibirá el documental Fados, del director Carlos Saura (2007). Esta producción, fue realizada en conjunto entre España y Portugal, además forma parte de la trilogía que ha realizado el director para honrar las músicas iberoamericanas. Si bien en Fados se pretende honrar el estilo de música portuguesa, se incluyen artistas de otras nacionalidades, tal es el caso del cantante catalán Miguel Poveda, quien interpreta el tema “meu fado meu” junto a la cantante Mariza.

Miguel Poveda se ha destacado como cantaor de flamenco en español, sin embargo en el año 2005 edita el disco titulado “Desglaç”, en el cual todas las canciones las interpreta en catalán, musicalizando poemas de diversos poetas catalanes tales como Jacint Verdaguer, Valentí Gómez i Oliver, Joan Margarit, Maria Mercé Marçal, Joan Brossa, Enric Casasses, Narcís Comadira, Joan Barceló, Joseph Piera, Sebastià Alzadora y Gabriel Ferrater.

Entrada general $ 1.200 / Estudiantes, Adultos mayores y convenios $ 600.-