divendres, 2 d’octubre del 2009

Santiago Negre: Festival internacional de novel•la negra.


Entre el 14 i el 18 d' octubre, es realitzarà aquesta trobada entorn del gènere policial. Està organitzat en conjunt pel centre Cultural d' Espanya, la Biblioteca de Santiago, la Universitat Diego Portals i el Centre Cultural Estació Mapocho, sent aquesta, la primera edició del festival. En aquest festival, es donaran cita els exponents més destacats de la novel·la negra tant de Xile com d' Espanya, entorn de taules rodones, tallers i lectures.

Aquesta trobada a més es veurà acompanyat d' un cicle de Cinema Negre, que reunirà obres nord-americanes, espanyoles i xilena i que es realitzarà a la Biblioteca de Santiago, el Centre Cultural d' Espanya i la Cineteca Nacional. També es publicaran set nombres de la revista “a tir net” que es lliurarà gratuïtament.

Dintre dels representants espanyols del gènere, conten dos catalans: Álex Martín Escribá i Andreu Martín.

Álex Martín Escribá, va néixer a Barcelona, però treballa com professor de català i doctorat a la Universitat de Salamanca, és expert en gènere negre. A més és co- director del congrés de Novel·la i Cinema Negre, que se celebra des de 2005 a la Universitat de Salamanca.

Andreu Martín, és un escrit i guionista nascut a Barcelona, s' ha dedicat als còmics, i ha escriure teatre i guions de televisió i cinema, a més és soci de l' Associació d' Escriptors en Llengua Catalana. Dintre de les seves obres destaquen Història de mort (1988) i la sèrie juvenil del detectiva Flanagan, escrita en conjunt amb Jaume Ribera. Les seves obres s' han traduït a diversos idiomes, i ha rebut premis tals com: el Nacional de Literària Juvenil, el Deutsche Krimi Preis, el Hammett, Columna Jove, Crítica Serra d’ Or, La Sonrisa Vertical.

Per a més informació visitar:

http://www.santiagonegro.cl/SN/index.php