dimecres, 23 de setembre del 2009

“Ñaque o de polls i actors” al CCE.


Aquesta ocasió l’obra es presentarà al Centre Cultural d’ Espanya, aquest dissabte 26 a les 19.30 hores, aquesta funció contarà con la presencia del director.

L' obra conta la història del Solano i el Rius, dos còmics castellans del segle XVII, ambdós han de repetir al públic un espectacle, però els dubtes, temors, preguntes que els atabalen, interrompen i retarden constantment la seva actuació. És una reflexió sobre la precària vida dels actors, la condició de l' espectador i la fugacitat de la representació i la necessitat, en canvi, de perdurar, de deixar petjada i el del director José Sanchis Sinisterra.

José Sanchis Sinisterra, és un dramaturg i director de teatre valencià que escriu en llengua castellana, i té un gran reconeixement en l' escena del teatre espanyol, a més s' ocupa en l' àmbit docent i pedagògic del teatre, en aquesta àrea ha buscat reivindicar la doble naturalesa del text dramàtic. En 1971 és nomenat professor titular de l' Institut de Teatre de Barcelona , en 1973 participa en el primer Festival Grec de Barcelona com director, des de 1984 és professor de Teoria i Història de la Representació Teatral a la Universitat Autònoma de Barcelona i en 1989 engega la Sala Becket a Barcelona, la qual en 1997 trasllada a Madrid.