dilluns, 31 d’agost del 2009

70 anys de l' arribada del Winnipeg a Xile 1939 – 2009 (més informació)

Motiu dels 70 anys d'arribada del Winnipeg al port de Valparaíso, organitzacions tals com la Fundació Pablo Neruda, l'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI); l'Institut Igualtat i l'Agrupació Winnipeg; van decidir desenvolupar en conjunt un cicle d'activitats en commemoració d'aquest esdeveniment.

Per a això s'han organitzat activitats tant a Santiago com en Valparaíso, dintre d'aquestes conten:

El dimarts 1 de setembre a les 19:00 hores a la sala Ercilla de la biblioteca Nacional es realitzarà una Taula Rodona amb la participació de passatgers del Winnipeg.

El dimecres 2 de setembre a les 12:00 hores, es realitzarà l'acte oficial al Pati de les Camelias del Palau de la Moneda, aquest acte estarà presidit per la Presidenta de la República: la Michelle Bachelet.

El dijous 3 de setembre a les 12:00 a la Casa – Museu Illa Negra, s'homenatjarà pòstumament al Pablo Neruda, aquest acte contarà amb la participació d'autoritats de govern, passatgers del Winnipeg i descendents d'ells.

El divendres 4 de setembre a les 12:00 a la Casa – Museu La Chascona, es presentarà el Benjamí Prado, qui és poeta i director de la Revista Quaderns Hispanoamericans.

El 8 de setembre a les 19:00 hores a la Sala Amèrica de la Biblioteca Nacional, es realitzarà una conferència i recital poètic a càrrec del Mario Lorca i el Julio Gálvez Barraza, titulat “Encara que ningú recordi…”

Des del 1 al 9 de setembre a la Cineteca Nacional de Xile , es presentarà el Cicle de Cinema documental de La “Guerra Civil Espanyola Filmada” a més altres films complementaris com: “Morir a Madrid” (Frederic Rossif, França, 1963, 83 min), “Paraules d'un exili” (Lala Gom i Xavier Montanya, Espanya, 1999, 60 min), “Terra Espanyola” i “L’ Emigrante” (Joannon, França, 1939, 90 min). Les presentacions seran a les 19:00 hores.

El dia 15 de setembre a la Sala Amèrica a les 19:00 hores, es realitzarà la Xerrada – col·loqui acompanyada de l'exhibició de la pel·lícula francesa “L’ emigrant” del director el Llegeixo Joannon, que va ser filmada al brodo del Winnipeg.