divendres, 5 de novembre del 2010

Winnipeg: L'exili circular.


Data i hora: 11/11/2010 fins 12/01/2011. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte, diumenge. De 10.00 a 18.00 hores.

Lloc: Museu de la Memoria y los Derechos Humanos. Sala de exposicions temporals, Tercer Pis. Matucana 501, Santiago. 3651165.

Organitza:

FACSO; Sub-Programa Domeyko "Memorias, Historias y DD.HH." U. de Chile; Museo del Arte y Memoria, Argentina; Centre d’Estudis de les Èpoques Franquista i Democràtica – Universitat Autònoma de Barcelona.

La exposició “Winnipeg, el exilio circular” es un relat sobre l’exili republicà a Xile i Argentina, i sobre l’exili xilè i argentí Europa. Els i les artistes xilens/es Hernán Rivera, Andrea Wolf, Elisa Díaz, el grup conformat per Pablo Hermansen, Marcos Chilet, Alejandro Durán i l’equip de producció de Plataforma Cultural Digital esposen aquest concepte d’exili mitjançant obres que constitueixen accions de memòria. Utilitzant interfases anàlogues, mecàniques i digitals, inviten a els i les visitants a interactuar amb instal·lacions compostes per fotografies i vídeos d’arxiu, imatges abstractes i sons. Les obres, creades per aquesta mostra, agafen el circular com una eina conceptual, material i simbòlica.

L’exposició va ser construïda des de materials produïts pel “Programa de Investigación Domeyko "Memorias, Historias y Derechos Humanos" de la Universidad de Chile”, el “Museo de Arte y Memoria de La Plata”, Argentina i el Centre d’Estudis de les Èpoques Franquista i Democràtica – Universitat Autònoma de Barcelona. La cura serà realitzada per la acadèmica del Departament de Psicologia de FACSO i coordinadora del Sub-Programa “Memoria, Historias y DD.HH”, Dra. Isabel Piper i Ricard Vinyes, investigador del CEFID.

L’exposició comprés a més, una sèrie d’activitats convocades per a reflexionar i debatre sobre l’exili i el seu caràcter circular. És així com el 18 de novembre es realitzarà el “Coloquio Internacional y Lanzamiento del libro El Exilio Circular” i des de el 12 al 28 de novembre es realitzarà un cicle de cinema sobre l’exili.

L'inauguració serà aquest dimecres 10 de novembre a les 19.00 hores.

Informació sobre el col·loqui: http://www.winnipeg.cl/index.php?/programa/programa/

Informació sobre el cicle de cinema: http://www.winnipeg.cl/index.php?/programa/ciclo-de-cine/