dijous, 24 de juliol del 2008

Convocatòria d'ajudantia

S’obre el termini per a la sol·licitud de la posició d’ajudant del Curs de Formació General ‘Nacionalismo y diversidad: el caso catalán’, curs de cultura catalana del lectorat de l’Institut Ramon Llull a la Universidad de Chile.

A) Característiques del curs:
1 sessió setmanal de 90 minuts.
Horari: Dimarts de 18.30 a 20.00 hores.
Durada: 16 setmanes, del 5 d'agost al 2 de desembre de 2008.
Lloc: Facultat de Ciències Físiques i Matemàtiques (Beaucheff).

B) Condicions i terminis:
Contracte d’ajudantia a través del Programa de Formació General per 4 mesos.
Sou mensual de $60.000 brut.
Integració de l’equip docent amb la categoria d’ajudant, amb atorgament de certificat final.
Termini de postulació: dijous 31 de juliol de 2008.

C) Requisits:
Haver aprovat el curs de formació general de cultura catalana de la Universidad de Chile o del Centre Català de Santiago (o un curs semblant).
Poder demostrar un nivell mínim de coneixement bàsic (A2) en llengua catalana.


Si esteu interessats, podeu posar-vos en contacte amb el professor del curs escrivint a l’adreça de correu electrònic pduarte@lectorats.net, indicant-hi el vostre interès.

Becas de postgrado para la Universitat de Barcelona

La Asociación Universitaria Iberoamericana de Postgrado (AUIP) publicó la semana pasada la resolución de la convocatoria de 12 becas de movilidad internacional para la realización de estudios deposgrado en la Universidad de Barcelona o para el diseño de este tipo de cursoscon instituciones del ámbito latinoamericano asociadas a la AUIP, destinados a alumnos y profesores de postgrado. Finalmente fueron 9 los seleccionados, de México, Uruguay, Colombia, Venezuela y Perú. Esperamos que en una próximo convocatoria algún estudiante o profesore chileno pueda salir beneficiado. Para estar informados, pueden visitar el sitio web de la AUIP, o consultar nuestra nueva sección de accesos de programas de Becas y ayudas que encontrarán en la barra derecha del blog de la AXCC.

dijous, 17 de juliol del 2008

Lorca en catalán

¿Podría haber vivido Bernarda Alba en algún pueblo de Cataluña o Valencia durante el traumático tránsito de la República a la Dictadura, y haber padecido su familia el desagarramiento que supuso la persecución franquista por hablar catalán?


Un grupo de estudiantes de la Universidad Santo Tomás, dirigidos por Gabriel Prieto, presenta su trabajo de graduación, una adaptación libre de la obra de Federico García Lorca, en el 72 aniversario del golpe de estado en España, el próximo viernes 18 de julio a las 11:00 horas, en la Universidad Santo Tomás, sede Bellavista (Ernesto Pinto Lagarrigue 180, sala 1008). La obra es en castellano, con fragmentos en catalán, y la entrada es liberada.


dijous, 10 de juliol del 2008

Castellers xilens viatgen a Catalunya


Una delegació de prop de 25 integrants de les Colles Castelleres de Lo Prado i Cerro Navia viatjaran aquest mes d'agost a Vilafranca del Penedès (Catalunya) per participar a la festa major d'aquest poble el dia 30 d'agost, dia de Sant Fèlix.

Aquesta activitat és la continuïtat de la visita que els Castellers de Vilafranca feren el mes de gener d'aquest any per tot Xile, i ha estat possible gràcies a la col·laboració dels integrants de la colla vilafranquina i els esforços esmerçats pels membres de les dues colles xilenes, amb el suport de les alcaldies dels seus respectius municipis, Motiva i els Castellers de la Usach.
Per saber-ne més, podeu visitar la web dels Castellers de Lo Prado a http://www.castellersdeloprado.es.tl/Home.htm.

Colla Castellera a la USACH

Alumnes de la Universidad de Santiago de Chile (USACH) han creat aquest any una Colla Castellera emmarcada en el desenvolupament d'un programa de lideratge, amb el suport dels Castellers de Vilafranca i Luis Carrasco, de Motiva.


A més, aquesta jove Colla està en contacte i col·labora amb les Colles de Lo Prado i Cerro Navia, lligades a escoles d'aquests districtes de la ciutat de Santiago.

Per a més informació, podeu visitar el seu bloc a http://castellerusach.wordpress.com/, o escriure al correu electrònic casteller.usach@gmail.com. També podreu trobar un vincle permanent a l'AXCC, a la zona de la Comunitat Catalana a Xile (a baix a la dreta).
Des de l'Agenda Xilena de Cultura Catalana saludem aquesta nova iniciativa i els desitgem molta sort, i amunt!

Amics per sempre?

T'agradaria establir llaços d'amistat amb gent catalana? Parles una mica (o més d'una mica) català? El saps escriure o voldries intentar-ho? Participa a la iniciativa Penfriends (amics de ploma) en català i posa't en contacte, per correu postal o electrònic, amb persones que viuen a Catalunya i volen conèixer membres de la comunitat catalana de Xile o estudiants de català al país. Per a més informació, escriu a catalanenchile@gmail.com.